Om skjeggtransplantasjon

Naturlige resultater

En vellykket skjeggtransplantasjon bør alltid resultere i naturlig farge, form og tekstur i håret som transplanteres.

Ansiktshår og skjegg skiller seg litt ut fra håret på hodet, både i form og i vekstmønster. Dersom dette gjøres feil, så kan skjegghår vokse i helt feil retning. 
Det vil vi her på Skandinavisk Hårinstitutt selvsagt ikke skal skje. Derfor er vi svært nøye med å sørge for at resultatene ser naturlige ut og at hårene
vokser i riktig retning og i riktig mønster i transplanstasjonsområdet.

Hår som tas fra hodet blir lengre enn naturlige og vanlige øyenbrynshår. 
Derfor er det alltid nødvendig å trimme / stusse det transplanterte håret for å opprettholde et naturlig utseende over tid.

Bilde av skjeggtap - Hvordan få naturlig resultat av skjeggtransplantasjon

Metoder for skjeggtransplantasjon

Hårkirurgi gir mange muligheter for sikker og naturlig hårutskifting på f.eks. en hake. Blant metodene for skjeggtransplantasjon skiller FUE og FUT seg absolutt ut. Disse metodene har hårkirurgene i Skandinavisk Hårinstitutt lang og bred erfaring med. Hårkirurgene i Skandinavisk Hårinstitutt har utført over 10.000 hårtransplantasjoner siden 1995. Ingen andre hårkirurger i Norge kan matche dette.

Våre metoder blir drevet av den nøyaktige samlingen av individuelle hårsekker på baksiden og sidene av hodet.

Skjeggrekonstruksjon i praksis

Det viktigste stadiet av hårtransplantasjon på haken er å få nytt ansiktshår, slik skjegget igjen blir tettere. Menn kan ofte velge mellom et bredt eller smalt ansiktshår, tilpasset ansiktsformen og individuelle preferanser som du har. Du kan også velge et typisk “goatee beard”, uten å måtte legge hår i tillegg på kinnene. Goatee er det engelske uttrykket for hår og skjegg rundt munnen, også kalt en «donut». 

Transplantasjon kan bare omfatte erstatning av manglende hår, for eksempel hårløse flekker på kinnene, eller fullstendig rekonstruksjon av ansiktshår, for eksempel hos menn som har hormonforstyrrelser.

Det vanligvis sterkeste håret er det som ligger på baksiden av hodet. Dette håret faller nesten aldri ut. Takket være dette kan man transplantere dette på haken uten å forårsake nytt håravfall.

Innsamlingsstedet er ofte rett over den nedre hårlinjen på baksiden av hodet. Dette gir ofte mulighet for fullstendig maskering av alle spor etter hårkirurgien. En god hårkirurg sikrer at implantasjonsstedet også ser helt naturlig ut.

Det hender også at håret tas fra den nedre delen av haken, for å flytte ansiktshår oppover på kinnene. På denne måten kan man også beholde fargen, tykkelsen og strukturen på håret på haken.

Hva kan forårsake tynt hår?

Hårtransplantasjoner kan aldri fikse de underliggende biologiske årsakene til flekkete eller tynt hår.

Mange ganger kan hormoner hos pasienten kan være skyld i dårlig skjeggvekst. Genetikk og dårlige livsstilsvalg kan også spille en god rolle. Dette spesielt hvis pasienter mangler de næringsstoffene som er viktig for sunt hår.

Det som er beskrevet over og andre potensielle årsaksfaktorer bør diskuteres med vår hudlege på konsultasjon. Da vil du få beskjed om du er en god pasient for skjeggtransplantasjon.

Bilde av pasient som sitter på venterom hos Skandinavisk Hårinstiutt i Oslo - Skjeggtransplantasjon Oslo

Effektene av skjeggtransplantasjonskirurgi

Til tross for raske og presise måter for å samle materiale, kan hele prosedyren vare alt fra fire timer og oppover.
På konsultasjon hos oss vil du få mer informasjon om tid, men sett alltid av en hel dag for hårtransplantasjon.
Huden som er transplantert med hjelp av FUE-metoden leges veldig raskt, krever ikke noe ekstra pleie og heller ikke tildekking mot sollys.

Vår klinikk Skandinavisk Hårinstitutt AS opplever svært sjelden komplikasjoner etter inngrep, og vi har så og si ingen klager på resultatet.

Imidlertid kan den endelige effekten av rekonstruksjon av ansiktshår forsinkes.
Tiden for gjenvekst av nytt hår er ca. 6 – 12 måneder og gjennomsnittet er fra seks til åtte måneder.
Håret må vokse tilbake, for etter transplantasjonen er det bare hårpæren som blir igjen i huden.
Det rette håret faller ut når du fyller hårsekkene og regenereres etter denne perioden.

Kom innom oss i Skandinavisk Hårinstitutt for en god konsultasjon på hvordan vi kan hjelpe deg med få håret tilbake på haken.