Skandinavisk Hårinstitutt logo

Hårtransplantasjon på haken?

Hårtransplantasjon blir oftere og oftere valgt som en metode for “skallethet”. I tillegg til vikene eller vanlig skallethet på toppen av hodet, er menn også blitt mer oppmerksom på tett ansiktshår (Skjegg). Skjegg er av mange menn ansett som godt maskulint, så som vel å se stilig ut i nåtiden. Skjeggmote (hiptster) dukket opp for noen år siden, og denne trenden ser ut til å være populær i lang tid fremover. Så hvis ansiktshåret (skjegget) er uregelmessig – kan en hårtransplantasjon på haken være en permanent og effektiv løsning for alle menn.

Metoder for å utføre en hårtransplantasjon på hake

Hårkirurgi gir mange muligheter for sikker og naturlig hårutskifting på f.eks en hake. Blant metodene for hårtransplantasjon skiller FUE og FUT seg absolutt ut. Disse metodene har hårkirurgene i Skandinavisk Hårinstitutt lang og bred erfaring i. Hårkirurgene i Skandinavisk Hårinstitutt har utført over 10.000 hårtransplantasjoner siden 1995. Våre metoder blir drevet av den nøyaktige samlingen av individuelle hårsekker på baksiden og sidene av hodet. I motsetning til STRIP-metoden, der det er nødvendig å ta en lang del av hårete hud, er denne prosedyren mye bedre, og gir et mye kraftigere og bedre resultat. FUE-metoden er assosiert med en mye lavere risiko for arrdannelse på stedet for materialinnsamling. Med STRIP-metoden kan du ikke unngå det langsgående lineære arret på occiput. Denne grunnleggende forskjellen betyr at FUE-prosedyren anbefales spesielt for menn som foretrekker korte frisyrer og ikke ønsker å vokse håret for å dekke over operasjonen.

Skjeggrekonstruksjon i praksis

Det viktigste stadiet av hårtransplantasjon på haken er å få nytt ansiktshår slik at skjegget igjen blir tettere. Menn kan ofte velge mellom et bredt eller smalt ansiktshår, tilpasset ansiktsformen og individuelle preferanser som du har. Du kan også velge en typisk “goatbeard”, uten å måtte legge hår i tillegg på kinnene. Transplantasjon kan bare omfatte erstatning av manglende hår, for eksempel hårløse flekker på kinnene, eller fullstendig rekonstruksjon av ansiktshår, for eksempel hos menn som har hormonforstyrrelser.

Det vanligvis sterkeste håret er det som ligger på baksiden av hodet. Dette håret faller nesten aldri ut. Takket være dette kan man transplantere dette på haken uten å forårsake nytt håravfall. Innsamlingsstedet, er ofte rett over den nedre hårlinjen på baksiden av hodet. Dette gir ofte mulighet for fullstendig maskering av alle spor etter hårkirurgien. En god hårkirurg sikrer at implantasjonsstedet også ser helt naturlig ut. Det hender også at håret tas fra den nedre delen av haken, hovedsakelig nakken, for å flytte ansiktshår oppover på kinnene. På denne måten kan man også beholde fargen, tykkelsen og strukturen på håret på haken.

Effektene av hårtransplantasjonskirurgi

Til tross for de raske og presise måter å samle materiale på, kan hele prosedyren vare alt fra 4 timer og oppover. På konsultasjon hos oss vil du få mer informasjon om tid, men sett alltid av en hel dag for hårtransplantasjon. Huden som er transplantert med hjelp av FUE-metoden leges veldig raskt, krever ikke noe ekstra pleie eller dekker området mot sollys. Vår klinikk Skandinavisk Hårinstitutt AS opplever etter inngrepet komplikasjoner som svært sjeldent, og vi har så og si ingen klager på resultatet.

Imidlertid kan den endelige effekten av rekonstruksjon av ansiktshår forsinkes. Tiden for gjenvekst av nytt hår er ca 6 mnd til 12 mnd, og gjennomsnittet er fra seks til åtte måneder. Håret må vokse tilbake, for etter transplantasjonen er det bare hårpæren som blir igjen i huden. Det rette håret faller ut når du fyller hårsekkene og regenereres etter denne perioden. Kom innom oss i Skandinavisk Hårinstiutt for en god konsultasjon på hvordan vi kan hjelpe deg med få håret tilbake på haken.

Bilde av hake som mangler skjegg på enkelte steder - Hårtransplantasjon på haken? Skandinavisk Hårinstitutt - Skjeggtransplantsjon.no